Schildersbedrijf Koot bv, na 90 jaar nog steeds een Roois familiebedrijf met de grondlegging van het bedrijf in Eindhoven. Schildersbedrijf Koot staat voor duurzame oplossingen in schilderwerken, beglazing, behang- en wandafwerking, decoreren, beton- en vloerrenovatie en gevelreiniging. Voor nieuwe en bestaande bouw, voor woning of bedrijf. We denken mee en zijn kritisch. We houden van ons vak. U en wij moeten trots zijn op het resultaat.

Goed werk valt of staat bij een gedegen aanpak en heldere afspraken. Iedere opdracht begint met een advies. Met een voorstel voor kleur- en materiaalgebruik en een scherpe begroting – maar met kwaliteit voor jaren als uitgangspunt. We inspecteren de locatie en starten het voorbereidend werk; afdekken, afplakken, voorbewerken.

Tijdens de uitvoering houden we contact met u over de voortgang en uw verwachtingen. Na de laatste kwaststreek volgt een minutieuze controle en werken we alles tot in de puntjes af. Is de vakman tevreden? Dan bekijken we het resultaat tóch nog even met u. We koesteren onze relaties.

Zorg dat uw huis, appartement of kantoorpand ook op de lange termijn mooi blijft. Een planmatig onderhoudscontract is een enorme besparing op de langere termijn. Schildersbedrijf Koot adviseert u graag. 

SCHILDERS SINDS 1920

Schildersbedrijf Koot staat als een huis sinds 1920, het jaar dat KLM zijn eerste lijnvlucht voltooit. De vergelijking is niet echt relevant – het illustreert slechts de vitaliteit van het bedrijf. Grondlegger was Jan Koot. Met vaste hand en schouwend oog vestigde hij zijn naam als schilder. In 1950 nemen Kees en Jaq Koot het bedrijf over. In 1968 gaat Kees en Jaq ieder hun eigen weg. Hans Koot, de derde generatie, voegt de 2 Eindhovens bedrijven weer samen in 1988 en vestigt zich in Sint-Oedenrode.

Sinds 2008 wordt het familiebedrijf gerund door Twan Koot, met de behulp van broer Bas die toch het ambachtelijk werk prefereert boven een kantoor baan. In 2012 zijn wij een zusterbedrijf van Schildersbedrijf Coolen geworden, ook een familie bedrijf met lange tradities. Door deze samenvoeging is Schildersbedrijf Koot een grotere en sterkere speler op de onderhoudsmarkt geworden. Bij de bedrijven samen werken nu circa 70 mensen.